Στο αεροπλάνο με το μωρό


Με τις γιορτές να πλησιάζουν, πολλές από εσάς ήδη ονειρεύεστε τις διακοπές σας. Εάν έχετε ένα νέο μωρό και σχεδιάζετε να πετάξετε για πρώτη φορά, είναι φυσικό να έχετε λίγο άγχος για το επερχόμενο ταξίδι σας. Στην πραγματικότητα, όμως, η βρεφική περίοδος είναι πολύ καλή για ένα ταξίδι, καθώς το μωρό σας δεν περπατάει ακόμα, πίνει μόνο γάλα ή τρώει πολύ λίγα στερεά φαγητά και κοιμάται πολύ. Για να μην αναφέρουμε ότι ένα παιδί κάτω των δύο ετών δεν χρειάζεται καν εισιτήριο. Ενώ τα χέρια σας θα είναι κυριολεκτικά γεμάτα, οι παρακάτω συμβουλές θα ελαφρύνουν το φορτίο και το άγχος σας!

Πάρτε τον χρόνο σας

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να βιάζεστε να φτάσετε στο αεροδρόμιο και να περάσετε από την ασφάλεια. Αν είστε αγχωμένη, το μωρό θα επηρεαστεί από την κακή ενέργεια. Πάρτε τον χρόνο σας για να πάτε στο αεροδρόμιο νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Καλό είναι να έχετε έξτρα χρόνο για απρόβλεπτες αλλαγές πάνας ή ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί το μικρό σας.

 

Μωρό με αποσκευές στο αεροδρόμιο.

 

Πάρτε επιπλέον ρούχα μαζί

Ως μητέρα ενός βρέφους, γνωρίζετε ήδη ότι είναι καλή η ιδέα να έχετε πάντα επιπλέον ρουχαλάκια για το μωρό. Η πτήση, δεν είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να του φορέσετε τα πιο πολύτιμα ρούχα του. Επιλέξτε ρούχα που κάνουν την αλλαγή της πάνας όσο πιο εύκολη γίνεται. Καλό είναι -αν έχετε χώρο- να έχετε μια έξτρα αλλαξιά και για εσάς. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κάθεστε με λερωμένα ρούχα σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

 

Διαλέξτε θέσεις έξυπνα

Αν ταξιδεύετε με έναν άλλο ενήλικο, μπορείτε να επιλέξετε θέσεις που δεν είναι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο, το μωρό θα μπορεί να αλλάζει θέσεις. Έτσι, αν το μωρό είναι ανήσυχο, οι επιβάτες δίπλα σας θα ξεκουράζονται για λίγο, όπως άλλωστε και εσείς! Αν ταξιδεύετε με αεροπορική που δεν κλείνει συγκεκριμένες θέσεις, καλό είναι να κάτσει ο ένας ενήλικας στο παράθυρο και ο άλλος στο διάδρομο, αφήνοντας τη μεσαία θέση κενή. Δύσκολα θα καθίσει κάποιος εκεί, ειδικά αν υπάρχουν και άλλες κενές θέσεις στο αεροπλάνο.

 

Μωρό στο αεροπλάνο.

 

Πάρτε μαζί ωτοασπίδες

Τα αεροπλάνα μπορεί να είναι εξαιρετικά θορυβώδη. Πάρτε ένα πακέτο με μικρές ωτοασπίδες ή λίγο βαμβάκι για το μωρό, έτσι ώστε να μειώσετε το θόρυβο και το μικρό σας να νιώσει πιο άνετα. Αν θέλετε, πάρτε μαζί μερικές παραπάνω ωτοασπίδες και για τους επιβάτες γύρω σας, μήπως το μωράκι σας είναι ανήσυχο. Μπορεί να εκτιμήσουν την προσπάθειά σας και να σας καταλάβουν.

 

Μην ανησυχείτε υπερβολικά για το πρόγραμμα του μωρού

Μία συμβουλή που ακούμε συχνά σε σχέση με τα ταξίδια με ένα βρέφος είναι να κανονίσετε την πτήση σας την ώρα του ύπνου. Αλλά, οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν πως οι καθυστερήσεις ή οι μικρές αλλαγές είναι συχνές στα αεροπορικά ταξίδια. Μην αγχώνεστε πάρα πολύ για να κρατήσετε το πρόγραμμα του μωρού. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε μία πτήση που βολεύει και αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, όλα θα κυλήσουν ομαλά. Από την άλλη, να ξέρετε ότι ένα ταξίδι δεν αλλάζει το πρόγραμμα ενός βρέφους. Να είστε ευέλικτη και να ξέρετε ότι το μωρό σας μπορεί να προσαρμοστεί στις μικρές αλλαγές.

 

by Βάσια Καττή