5+2 Έξυπνοι τρόποι να ανακουφίσετε το μωρό σας όταν βγάζει δόντια


Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο από το πρώτο χαμόγελο ενός μωρού, με τα μικροσκοπικά του δοντάκια! Για να φτάσετε όμως σε αυτή την τέλεια εικόνα, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε την γκρίνια και τη δυσφορία του μικρού σας που πονάει, αφού βγάζει τα νεογιλά του δόντια. Και είναι αλήθεια ότι, όταν ένα μωράκι υποφέρει, υποφέρει και ολόκληρη η οικογένεια. Συνεχίστε την ανάγνωση, για να βρείτε μερικούς τρόπους να ανακουφίσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια αυτής της οδυνηρής φάσης.

 #1: Βρείτε το τέλειο μασητικό παιχνίδι

Βρείτε το τέλειο μασητικό παιχνίδι

Αν θέλετε κάτι με το οποίο το μωράκι σας μπορεί να παίζει και να το μασάει, αναζητήστε το ιδανικό μασητικό παιχνίδι. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη τέτοιων παιχνιδιών διαθέσιμα και μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε να του δώσετε μερικά, μέχρι να βρείτε Το Τέλειο για το μικρό σας.

 

#2: Εφαρμόστε πίεση

Εφαρμόστε πίεση

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε πίεση στα ούλα του μωρού σας, ώστε να ανακουφίσετε προσωρινά τον πόνο του. Προσοχή: Αυτές οι πρακτικές πρέπει πάντα να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό του παιδιού. Αν έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν τα δόντια του μωρού, η πίεση μπορεί να προκαλέσει περισσότερο πόνο.

 

#3: Θηλάστε το... ή όχι

Θηλάστε το

Έρευνες έδειξαν ότι μερικά μωρά θέλουν να θηλάζουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας και αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει να ευθυγραμμιστούν τα δόντια τους. Να έχετε, όμως, κατά νου ότι κάποια μωρά βρίσκουν το πιπίλισμα πιο οδυνηρό από ό,τι συνήθως στα ούλα τους και απορρίπτουν το γάλα. Εάν συμβεί αυτό και το μωρό σας είναι άνω των έξι μηνών (έτοιμο για απογαλακτισμό), μπορείτε να του προσφέρετε λίγο πουρέ ή να του δώσετε το γάλα σας σε ένα κατάλληλο κύπελλο. Τις περισσότερες φορές, τα μωρά μπορούν να επιστρέψουν στο θηλασμό μέσα σε μερικές ημέρες.

 

#4: Μασητικά μπισκότα οδοντοφυΐας

Μασητικά μπισκότα οδοντοφυΐας

Τα μασητικά μπισκότα είναι συνήθως μία καλή λύση για να ανακουφιστεί ένα μωράκι που βγάζει δόντια. Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα στην αγορά, ενώ εξίσου εύκολο είναι να φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι.

 

#5: Παγώστε ένα αγγούρι

Παγώστε ένα αγγούρι

Εάν έχετε ξεκινήσει τον απογαλακτισμό, παγώστε μερικές λωρίδες αγγουριού, μπανάνας ή άλλων τροφών που το μωρό σας αγαπά, για να τις μασήσει. Ο συνδυασμός του τραγανού φαγητού και η κρύα αίσθηση θα βάλει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του σε χρόνο μηδέν.

 

#6: Λάδι καρύδας και μέντα

 Λάδι καρύδας και μέντα

Ανακατέψτε δύο κουταλιές λάδι καρύδας και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπολ και εφαρμόστε ένα μικροσκοπικό κομμάτι στα ούλα του μωρού σας.

 

#7: Φτιάξτε παγάκια με μητρικό γάλα

Φτιάξτε παγάκια με μητρικό γάλα

Ακριβώς όπως ο πάγος είναι μία εξαιρετική επιλογή για διαστρέμματα και μυϊκούς πόνους, είναι επίσης μια έξοχη πιπίλα για τις φλεγμονές στα ούλα. Φτιάξτε μερικά παγάκια με μητρικό γάλα και τρίψτε τα στα ούλα του μωρού χωρίς να αφήσετε το παγάκι σε οποιοδήποτε σημείο. (Μην το αφήνετε ποτέ στο στόμα του για να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού).

 

by Βάσια Καττή