Ετοιμαστείτε για την άφιξη του μωρού σας: Η λίστα με τα απαραίτητα


Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε μέχρι να φτάσει το μωράκι σας στην αγκαλιά σας? Λοιπόν, υπάρχει μία λίστα που μπορείτε να κάνετε ώστε να νιώθετε σούπερ οργανωμένη και έτοιμη για τη ζωή σας ως νέα μαμά. Η διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο εύκολη αν μοιράσετε τα πράγματα που έχετε να κάνετε στους μήνες που ακολουθούν μέχρι τον τοκετό. Δείτε στη συνέχεια του άρθρου τι σας προτείνουμε και ετοιμάστε τη λίστα με τα απαραίτητα μέχρι την άφιξη του μικρού σας.

 

Υπολογίστε το budget σας

Πριν αρχίσετε τα μεγάλα όνειρα για το μέλλον του μικρού σας, καλό είναι μαζί με τον σύντροφό σας να οργανώσετε λίγο τον προϋπολογισμό σας. Καταγράψτε τα έσοδα και τα έξοδα που θα έχετε κάθε μήνα, ώστε να κρατήσετε χρήματα για τα πρώτα έξοδα που θα είναι και τα περισσότερα. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιοριστείτε στα απαραίτητα και να μην κάνετε παραπανίσια έξοδα σε πράγματα που δεν χρειάζεστε.

 

Άδεια μητρότητας

Είτε είστε αυτοαπασχολούμενη μέλλουσα μανούλα, είτε σχεδιάζετε να επιστρέψετε στη δουλειά αφού γεννηθεί το μωράκι σας, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι ισχύει σχετικά με την πληρωμή και τα δικαιώματά σας όσον αφορά την άδεια μητρότητας. Θα θέλετε να απολαύσετε κάθε λεπτό αυτής της άδειας με το μωράκι σας. Καλό είναι να ξέρετε τι ακριβώς θα συμβεί στο θέμα της δουλειάς και να μην το ψάχνετε λίγο πριν τον τοκετό.

 

Τα πρώτα πράγματα του μωρού

Κουβερτούλες, ρούχα, μωρομάντιλα... η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε για τον ερχομό του μωρού σας μπορεί να είναι πραγματικά τεράστια. Με το να την χωρίσετε σε κομμάτια, όμως, θα γίνει πιο εύκολο να πάρετε όσα πράγματα χρειάζεστε χωρίς να τρελαθείτε και χωρίς να «φουσκώσετε» τον λογαριασμό σας. Αρχικά, αγοράστε μόνο όσα χρειάζεστε πραγματικά. Αν δείτε ότι σας περισσεύουν χρήματα, μπορείτε να πάρετε και κάτι έξτρα.

 

Η τσάντα για το νοσοκομείο

Τα μωρά δεν έρχονται πάντα όταν τα περιμένουμε, γι αυτό και θα πρέπει να έχετε την τσάντα για το νοσοκομείο έτοιμη αρκετές εβδομάδες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Καλό είναι και ο σύντροφός σας, ή ο άνθρωπος που θα σας συνοδέψει στο νοσοκομείο να έχει επίσης την δική του τσάντα έτοιμη, καθώς θα πρέπει να είναι στο πλευρό σας κάθε λεπτό.

 

Το πλάνο τοκετού

Σε χώρες του εξωτερικού συνηθίζεται οι έγκυες να ετοιμάζουν ένα πλάνο τοκετού, με το οποίο ενημερώνουν τον γιατρό ή τη μαία υπό ποιες συνθήκες θέλουν να γεννήσουν. Φυσικά, πρόκειται για ένα πλάνο και όχι για ντε φάκτο έκβαση του τοκετού, μιας και πολλές φορές μπορεί να πράγματα να είναι απρόβλεπτα.

 

Μην ξεχάσετε το κάθισμα του μωρού στο αυτοκίνητο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καθισματάκι του μωρού στο αυτοκίνητο είναι από τις πιο σημαντικές αγορές που θα κάνετε. Το νεογέννητο απαγορεύεται να γυρίσει σπίτι χωρίς το ειδικό του καθισματάκι στο αυτοκίνητο. Όσο ακόμη περιμένετε τον ερχομό του μικρού σας μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο καθισματάκι για τις δικές σας ανάγκες.

by Βάσια Καττή