Δεξίωση Βάπτισης: Πού μπορείτε να γιορτάσετε μετά τη βάπτιση του μικρού σας


Τα τελευταία χρόνια, τα εστιατόρια καθώς και οι ταβέρνες, ήταν η επικρατέστερη επιλογή για το κέρασμα των καλεσμένων μετά το Μυστήριο της Βάπτισης. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει απαραίτητα και σήμερα. Τα μέρη στα οποία μπορείτε να γιορτάσετε μετά την βάπτιση του μικρού σας είναι πάρα πολλά και οι γονείς ψάχνουν πλέον εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με την τοποθεσία του κεράσματος. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε πού μπορείτε να κάνετε τη δεξίωση της βάπτισης, πέρα από τα συνηθισμένα.

 

#1: Προαύλιος χώρος

Μία αρκετά συχνή επιλογή που κάνουν τα ζευγάρια στις μέρες μας, είναι το κέρασμα της βάπτισης να γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, αν υπάρχει. Φυσικά για να το κάνουν αυτό, οι γονείς θα πρέπει να έχουν πάρει και τη σχετική άδεια. Πρόκειται για μία αρκετά συμφέρουσα επιλογή, αφού γλιτώνει χρόνο και κόπο για τους καλεσμένους και τους γονείς, ενώ σε γενικές γραμμές αποτελεί μια οικονομική λύση. Σίγουρα πολύ πιο οικονομική συγκριτικά με μία δεξίωση σε εστιατόριο ή ταβέρνα.

 

#2: Επαρχία

Σε περίπτωση που κατάγεστε από κάποιο μέρος της επαρχίας, αυτό ακριβώς το μέρος μπορεί να αποτελέσει μια εξαίσια επιλογή για να τελεστεί το Μυστήριο της Βάπτισης αλλά και να λάβει χώρα η εκδήλωση για το κέρασμα των καλεσμένων. Είναι μία ακόμη οικονομική επιλογή, αφού μειώνεται αυτόματα ο αριθμός των καλεσμένων στους πλέον κοντινούς. Ταυτόχρονα, δίνεται στους γονείς η δυνατότητα να ακολουθήσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα και να δώσουν πιο προσωπικό χαρακτήρα στον εορτασμό.

 

#3: Πικ νικ

Εδώ, έχουμε μία ιδέα που μας έρχεται από το εξωτερικό. Το κέρασμα των καλεσμένων σας μπορεί να είναι ακόμη πιο fun και να έχει την μορφή πικ νικ σε κάποιο πάρκο κοντά στην εκκλησία όπου έχει τελεστεί το Μυστήριο. Τα παιδάκια θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους, ενώ και οι μεγαλύτεροι καλεσμένοι θα κάνουν κάτι διαφορετικό και θα νιώσουν και πάλι παιδιά! Μπορείτε να παρέχετε υπέροχα σνακ και γλυκάκια τα οποία θα μπορούν να παίρνουν μόνοι τους οι καλεσμένοι σε ξεχωριστά καλαθάκια αντί για πιάτα ή δίσκους.

 

#4: Beach bar

Αν η βάπτιση του μικρού σας γίνεται το καλοκαίρι, μία φανταστική ιδέα για τη δεξίωση είναι τα beach bars. Γιατί όχι; Επιλέξτε μία εκκλησία κοντά στην παραλία, έτσι ώστε μετά το μυστήριο, οι συγγενείς και οι φίλοι σας να απολαύσουν το μπάνιο τους και αργότερα το φαγητό τους. Μικροί και μεγάλοι θα περάσουν όμορφα, ενώ μετά το φαγητό μπορείτε να τους κεράσετε παγωτά, αντί για κλασικά γλυκάκια.

 

#5: Σπίτι

Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει και η επιλογή να κάνετε το τραπέζι μετά την βάπτιση στο σπίτι σας, καλώντας τα άτομα του στενού σας κύκλου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσλάβετε ένα πραγματικά καλό catering. Αφού δεν θα πληρώσετε τον χώρο, μπορείτε να εξασφαλίσετε τις καλύτερες επιλογές στο θέμα του φαγητού. Η δεξίωση στο σπίτι της οικογένειας δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης στους καλεσμένους. Αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στο σπίτι μπορείτε να προσλάβετε και έναν κλόουν που θα διασκεδάσει τους μικρούς σας καλεσμένους!

 

by Βάσια Καττή