Οργάνωση της Βάπτισης: Από πού να ξεκινήσετε


Πλησιάζει η ημερομηνία που το μικρό σας θα πλατσουρίσει στην κολυμπήθρα, θα πάρει το όνομά του μπροστά σε συγγενείς και φίλους και θα ξεκινήσει την καινούργια του ζωή. Ένα νέο ταξίδι ξεκινά για την οικογένειά σας. Εσείς, όμως, δεν ξέρετε πώς να το οργανώσετε! Αφού κλείσετε ημερομηνία και ώρα στην εκκλησία και τακτοποιήσετε όλα τα γραφειοκρατικά, δείτε την παρακάτω λίστα με τα θέματα που θα σας απασχολήσουν!

#1: Ο Προϋπολογισμός

Είναι η βάση όλων όσων θα χρειαστεί να εξετάσετε, αφού με γνώμονα το…ύψος του, θα αποφασίσετε όλα τα περαιτέρω. Ακόμη και αν το budget σας είναι σχετικά μικρό, αυτό δε σημαίνει πως δε θα μπορέσετε να διοργανώσετε τη βάπτιση που πάντα θέλατε για το μωράκι σας. Άλλωστε, οι πρωτότυπες και οικονομικές ιδέες είναι αυτές που θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

#2: Το Προσκλητήριο

Είναι η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι καλεσμένοι για αυτή τη βάπτιση και θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ύφος που θέλετε να της δώσετε. Έτσι, το προσκλητήριο θα είναι εμπνευσμένο από το θέμα σας. Πριγκιπικό? Ναυτικό? Παραμυθένιο? Μποέμ? Οι επιλογές είναι αμέτρητες!

Τώρα, για το εσωτερικό του, μπορείτε να διαλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία με ποιηματάκια τα οποία μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη βάπτισης. Από την άλλη, σκεφτήκατε να γράψετε κάτι δικό σας? Θα δώσει μία προσωπική πινελιά στη βάπτιση του μικρού σας αγγέλου, ενώ με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συμπεριλάβετε και κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία για εσάς.

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να αναγράφονται είναι η ημερομηνία, η ώρα, ο τόπος καθώς και η εκκλησία που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο. Αν ακολουθήσει δεξίωση, όλα τα στοιχεία πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά για να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας. Παράλληλα, να θυμάστε ότι στο προσκλητήριο, εκτός από τα ονόματα των γονιών, θα πρέπει να αναγράφονται και τα ονόματα των αναδόχων.

Τέλος, τα προσκλητήρια δίνονται συνήθως 1 με 1 ½ μήνα πριν από τη βάπτιση.

#3: Η Μπομπονιέρα

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο του μυστηρίου, η μπομπονιέρα σας πρέπει να ταιριάζει θεματικά με το προσκλητήριο. Αν θέλετε να οργανώσετε μία μποέμ βάπτιση, για παράδειγμα, μπορείτε να δέσετε με τη μπομπονιέρα μερικά άνθη και να προτιμήσετε nude αποχρώσεις, τις οποίες μπορείτε να ζωηρέψετε με λίγη πρασινάδα.

Extra tip: Ανάλογα με τον αριθμό των προσκλητηρίων, εσείς θα υπολογίσετε τον διπλάσιο αριθμό σε μπομπονιέρες. Συνήθως, οι μπομπονιέρες και τα συνοδευτικά γλυκάκια, χωρίζονται σε παιδικά και ενηλίκων. Δική σας η απόφαση να ακολουθήσετε αυτήν την πρακτική!

#4: Η Δεξίωση

Αν επιλέξετε να κάνετε δεξίωση, θα πρέπει από νωρίς να βρείτε το κατάλληλο μέρος, ώστε να βεβαιωθείτε πως ο χώρος θα είναι διαθέσιμος την ημερομηνία του μυστηρίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε έναν χώρο που να συνάδει με το θέμα της βάπτισης αλλά και το ύφος που γενικά θέλετε να έχει η δεξίωσή σας. Ένας άλλος παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χώρου της δεξίωσης είναι η εποχή που θα κάνετε τη βάπτιση. Δεν θέλετε να αφήσετε το φρεσκο-μπανιαρισμένο μωράκι σας ή τους καλεσμένους σας εκτεθειμένους σε υπερβολικό κρύο ή ζέστη!

#5: Η Διακόσμηση

Μέσα από τη διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης θα μπορέσετε να αναδείξετε το θέμα της βάπτισης. Οι υπερβολές ποτέ δεν κάνουν καλή εντύπωση. Επιλέξτε απλή και διακριτική διακόσμηση για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπαλόνια, κορδελίτσες και λουλούδια θα δώσουν στο χώρο μία παιχνιδιάρικη αίσθηση, κατάλληλη για τη μεγάλη μέρα του μικρού σας.

by Βάσια Καττή