8tipsγια τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου


Είσαστε έτοιμοι να υποδεχτείτε στο σπίτι τον νέο σας… «συγκάτοικο»? Η διαδικασία προετοιμασίας του βρεφικού δωματίου είναι μια από τις πιο μοναδικές και τρυφερές στιγμές. Αν και το βρέφος δεν είναι σε θέση να εκφράσει τις επιθυμίες του, σίγουρα θα ήθελε ο χώρος, τον οποίο ουσιαστικά πρωτοαντικρύζει, να είναι ευχάριστος, άνετος και να προκαλεί μια οικεία διάθεση. Ξεκινήστε, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρακάτω συμβουλές

 #1: Σκεφτείτε την τοποθεσία του δωματίου

Εάν έχετε επιλογή, διαλέξτε ένα ήσυχο δωμάτιο κοντά στο υπνοδωμάτιό σας. Βεβαιωθείτε ότι ένα κρύο δωμάτιο διαθέτει επαρκή θέρμανση και ότι ένα ζεστό δωμάτιο έχει καλό εξαερισμό. Αν μπαίνει πολύ φως από τα παράθυρο, μπορείτε να βοηθήσετε το μωράκι σας να κοιμηθεί με κουρτίνες συσκότισης.

 

#2: Εμπνευστείτε

Αναζητήστε στο διαδίκτυο αλλά και σε περιοδικά, εικόνες βρεφικών δωματίων που σας αρέσουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα χρώματα, να έχετε μαζεμένες τις ιδέες σας και να βρείτε το «θέμα» του δωματίου.

 

#3: Σκεφτείτε την ασφάλεια

Πριν αγοράσετε την κούνια του μωρού σας βεβαιωθείτε ότι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και ότι αυτό το μοντέλο που επιλέξατε δεν έχει κάποιο ελάττωμα ή έχει βγει ανακοίνωση ανάκλησής του. Δημιουργήστε μια ζώνη ασφαλείας γύρω από την κούνια, τοποθετώντας την μακριά από παράθυρα, φωτιστικά, διακοσμητικά τοίχου και καλώδια.

Βάλτε πάνω από όλα την ασφάλεια του μωρού.

 

 

#4: Ενσωματώστε το στιλ του σπιτιού σας στο βρεφικό δωμάτιο

Το εσωτερικό του σπιτιού σας είναι παραδοσιακό, σύγχρονο, κάτι ενδιάμεσο? Είναι σημαντικό το στιλ του βρεφικού δωματίου να αντανακλά το προσωπικό σας στιλ και να ταιριάζει με τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να σας κουράσει πολύ σύντομα.

 

#5: Επιλέξτε πρώτα τα βασικά

Πριν τη διακόσμηση, επιλέξτε τα έπιπλα. Οι γονείς συχνά επιλέγουν τα χρώματα πρώτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευκολότερο να ταιριάξετε τα χρώματα, τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες με τα έπιπλά σας.

 

#6: Επιλέξτε απαλά, γαλήνια χρώματα

Χρησιμοποιήστε χρώματα που είναι γενικά κατευναστικά. Όταν το μωράκι σας μεγαλώσει, θα σας πει τι χρώμα προτιμάει. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να επιλέξετε ένα χρώμα που σας χαλαρώνει. Μην ξεχνάτε ότι με τις απαιτήσεις που έχει ένα νεογέννητο, οι περισσότερες μαμάδες χρειάζονται την ηρεμία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

http://www.e-vaptisi.gr/blogImages/31/vrefiko-domatio-2.jpeg

 

 

#7: Δημιουργήστε ένα δωμάτιο απλό και καλό

Με όλα τα υπέροχα βρεφικά έπιπλα και αξεσουάρ που είναι διαθέσιμα, είναι εύκολο να «υπερ-διακοσμήσετε» το δωμάτιο. Φροντίστε η διακόσμηση να είναι απλή και επιλέξτε σε τι θα εστιάσετε από νωρίς – μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο έπιπλο ή ένας πίνακας ζωγραφικής. Επιλέξτε ένα ουδέτερο φόντο και προσπαθήστε να βάλετε στο δωμάτιο ένα μιξ επίπλων που ταιριάζει σε πολλές ηλικίες, έτσι ώστε να αποφύγετε την ανάγκη για ανακαίνιση του δωματίου κάθε λίγο και λιγάκι.

 

#8: Επιλέξτε διακόσμηση που αλλάζει εύκολα

Σκεφτείτε πόσο θα κρατήσετε τη βρεφική διακόσμηση για το μωράκι σας. Για παράδειγμα, μία ταπετσαρία με κινούμενα σχέδια μπορεί να πρέπει να αλλάξει σε λίγα χρόνια που το παιδί θα είναι πιο μεγάλο και ίσως θεωρεί τους χαρακτήρες αυτούς ξεπερασμένους. Αντίθετα, τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μία εύκολη και φτηνή εναλλακτική επιλογή για να διακοσμήσετε το δωμάτιο. Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα όταν το παιδί μεγαλώσει.

http://www.e-vaptisi.gr/blogImages/31/vrefiko-domatio-2.jpeg

 

 

 

by Βάσια Καττή