Ζητήματα ομορφιάς κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης


Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν τα προβλήματα που περιμένετε, όπως είναι τα πρησμένα πόδια ή η αύξηση του σωματικού βάρους και η κούραση, αλλά υπάρχουν και κάποια ζητήματα που μάλλον σας εκπλήσσουν, όπως είναι η τριχόπτωση, η κακή αναπνοή και η ακμή. Αν, λοιπόν, ξεκινάτε αυτό το υπέροχο ταξίδι και δεν σας αρέσουν οι εκπλήξεις, προετοιμαστείτε για την πιθανότητα να προκύψουν τα παρακάτω ζητήματα ομορφιάς και ανακαλύψτε συμβουλές και προϊόντα για να μειώσετε τις επιπτώσεις τους.

 

Σκασμένα Χείλη

Διόρθωσέ το: Οι γυναίκες, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να αυξήσουν την καθημερινή ποσότητα νερού που λαμβάνουν. Αυτό, πέρα από όλα τα άλλα, θα βοηθήσει επίσης, στο να μείνουν το δέρμα και τα χείλη σας ενυδατωμένα. Εκτός από το νερό, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και ένα καταπραϋντικό lip balm.

 

Ακμή

Διόρθωσέ το: Η διαχείριση της ακμής κατά την εγκυμοσύνη είναι δύσκολη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι θεραπείες έρχονται σε σύγκρουση με τον υψηλό κίνδυνο των γενετικών ανωμαλιών. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγονται τα φάρμακα, διότι μπορούν να βλάψουν το μωρό. Το καλύτερο είναι να φροντίζετε το δέρμα σας με σχολαστικότητα και να το πλένετε με ήπιο σαπούνι κάθε πρωί και βράδυ. Επίσης, η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό το ζήτημα. Δοκιμάστε τροφές όπως είναι τα σκούρα πράσινα λαχανικά, οι ελιές και τα μούρα που περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να καθαρίσει.

 

Κακή Αναπνοή

Διόρθωσέ το: Για να αποφύγετε την κακή αναπνοή, πρέπει να παίρνετε προγεννητικές βιταμίνες, να συμπεριλαμβάνετε άφθονο ασβέστιο στη διατροφή σας και να βουρτσίζετε τα δόντια σας 2-3 φορές της μέρα. Να σημειωθεί ότι, ανεξαρτήτως εάν είστε έγκυος ή όχι, η δροσερή αναπνοή ξεκινά με τη σωστή στοματική υγιεινή. Φροντίστε να προβαίνετε σε επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών σας κάθε έξι μήνες και συζητήστε με τον οδοντίατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με την αναπνοή σας και τη στοματική υγεία.

 

Τριχόπτωση

Διόρθωσέ το: Καλό είναι να αποφεύγετε την εφαρμογή τεχνικών επεξεργασιών στα μαλλιά (π.χ. βαφή, περμανάντ) ειδικά στο πρώτο τρίμηνο και να κάνετε απαλό μασάζ δέρμα του τριχωτού της κεφαλής που βελτιώνει την μικροκυκλοφορία.

 

Κάλοι στα Πόδια

Διόρθωσέ το: Αν και μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να φτάσετε τα πόδια σας καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορείτε να θεραπεύσετε τους κάλους. Αρχικά, μπορείτε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για να μαλακώσετε τους κάλους. Όσο φτάνετε ακόμη τα πόδια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα ή λίμα, ενώ πρέπει να εφαρμόζετε τακτικά λοσιόν, ώστε να είναι τα πόδια σας ενυδατωμένα. Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε τα πόδια σας, ζητήστε βοήθεια από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή κάντε πεντικιούρ σε ένα ινστιτούτο.

 

Τρίχες στις Θηλές

Διόρθωσέ το: Δυστυχώς η αποτρίχωση οποιουδήποτε είδους δεν είναι επιλογή. Το τράβηγμα μιας τρίχας από τη ρίζα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και λοίμωξη και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά αν θέλετε να θηλάσετε. Αντ’ αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε τις τρίχες ώστε να μην σας ενοχλούν τόσο πολύ. Είναι ευκολότερο αλλά και ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ψαλιδάκι νυχιών.


by Βάσια Καττή