Οι καλύτερες εφαρμογές εγκυμοσύνης για τις μέλλουσες μαμάδες


Συγχαρητήρια! Είστε έγκυος! Και τώρα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Για πολλές γυναίκες η περίοδος των εννέα μηνών μπορεί να φανεί ατελείωτη, για άλλες πάλι καθόλου αρκετή για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού. Και επειδή δεν είναι δυνατόν ή εφικτό να τηλεφωνείτε για το παραμικρό (συνήθως κοινό σύμπτωμα) τον γυναικολόγο σας, ας γίνουν αρωγοί σας οι εφαρμογές εγκυμοσύνης. Μέσα από το κινητό ή το tablet σας, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα στάδια της κύησης, την ανάπτυξη του μωρού αλλά και να βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας. Εμείς βρήκαμε τα καλύτερα application που προσφέρουν όλα τα παραπάνω και είναι εντελώς δωρεάν!

My Pregnancy Today

Από τις πιο γνωστές εφαρμογές εγκυμοσύνης είναι το My Pregnancy Today, ένα σωστό πολυεργαλείο για τις μέλλουσες μαμάδες. Το διάσημο website BabyCenter.com δημιούργησε το συγκεκριμένο application με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ξεκινήστε βάζοντας την πιθανή ημερομηνία τοκετού και το app θα σας κατευθύνει στις ενότητες που σας ενδιαφέρουν. Μέσα από την εφαρμογή θα βρείτε συμβουλές, video με την ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και εργαλεία όπως λίστα με τα απαραίτητα για την κλινική, ημερολόγιο με φωτογραφίες κ.ά. Ακόμη μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις απορίες με τις υπόλοιπες μελλοντικές μαμάδες μέσα από το forum. Τέλος, όταν το μωρό βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά σας το app μετατρέπεται σε ένα σύμβουλο για νέους γονείς.

Totally Pregnant

Με την εφαρμογή Totally Pregnant θα έχετε παντού μαζί σας έναν οδηγό εγκυμοσύνης. Το application προσφέρει πληροφορίες κομμένες και ραμμένες για τις δικές σας ανάγκες. Ανάλογα με το στάδιο της κύησης φτιάχνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις συνήθειές σας. Το app δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μοναδικά 3D video με την ανάπτυξη του μωρού, ενώ υπάρχουν και video με ιστορίες από μαμάδες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με σας και πλήθος από ιδέες, λύσεις και συμβουλές. Βρείτε απαντήσεις, βγάλτε φωτογραφίες και ανακαλύψτε διατροφικά και στυλιστικά tip. Ακόμη, μπορείτε να μοιραστείτε τις δικές σας πληροφορίες με τις υπόλοιπες εγκυμονούσες ανά την υφήλιο!

The Bump

Κάθε εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι ξεχωριστή. Έτσι η εφαρμογή The Bump παρομοιάζει κάθε εβδομάδα το μωράκι σας με ένα φρούτο! Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά του application. Ανακαλύψτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας αλλά και στο μωρό σας, ενώ καθημερινά θα βρείτε ενδιαφέρονται άρθρα για την εβδομάδα που διανύετε. Επίσης, μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας και να έχετε γρήγορες απαντήσεις από το ιατρικό προσωπικό της εφαρμογής καθώς και από άλλες μαμάδες. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφία την κοιλιά σας και να την αποθηκεύσετε στο εβδομαδιαίο σας άλμπουμ!

Pregnant Dad

Κάθε έγκυος είναι το κέντρο της προσοχής για τους συγγενείς και τους φίλους. Τι γίνεται όμως με τους μπαμπάδες; Η εφαρμογή Pregnant Dad παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές στους μελλοντικούς μπαμπάδες για να είναι και αυτοί προετοιμασμένοι για τον ερχομό του νέου μέλους. Πέρα από τις βασικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του μωρού θα λάβετε οδηγίες… επιβίωσης για τους επόμενους εννέα μήνες. Η εφαρμογή δίνει την ευκαιρία στους μπαμπάδες να μάθουν όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας και να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία της. Τέλος, θα βρείτε και πολλά εργαλεία, όπως υπολογισμός της ημέρας τοκετού, ποιος έχει ίδια μέρα γενέθλια με το παιδί σας μέχρι και το ωροσκόπιο του.

What to Expect

Το διάσημο brand «What to Expect When You're Expecting» βρίσκεται πλέον στην παλάμη του χεριού σας χάρη στο application What to Expect. Η εφαρμογή εγκυμοσύνης βασίζεται στην πιθανή ημερομηνία του τοκετού σας και παρέχει το κατάλληλο ενημερωτικό υλικό. Μέσα από τις σελίδες του θα βρείτε συμβουλές για τη διατροφή καθώς και ασκήσεις. Επίσης διαθέτει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και την ώρα του τοκετού. Και αφού γεννηθεί το μωράκι σας μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και να λαμβάνετε συμβουλές μέσω email.

by Μάρθα Παπαδημητρίου